НОВИНИ

Пребиха свещеник в Стара Загора

Трима мъже с качулки нападнаха и пребиха свещеник в Стара Загора. Биячите започнали да го удрят с тръби. Цветан Иванов е настанен в Старозагорската болница с мозъчно сътресение, но без опасност за живота. Все още не е ясна причината за нападението .

bnt avatar logo
от БНТ
07:33, 17.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Инцидентът става по обед в центъра на Стара Загора. Свещенодякон Иванов се прибрал вкъщи за обяд и тръгвайки за работа го застигат трима души с качулки на главата, тъмни очила. Единият от тях го ударил по гърба, последвал и втори удар и ритници.

Свещеникът започнал да вика за помощ. Той няма обяснение какъв е мотивът. Според него са го объркали с друг човек.

Сещенодякон Цветан Иванов: Веднага първото, което ми дойде на ума беше, че са объркали човека, затова почнах да крещя: "Не съм аз, не съм аз, объркахте ме и когато се извъртях с лице към тях те наистина спряха и побягнаха. Мобилният ми телефон беше на земята, портфейлът ми също беше на земята те ги подритнаха към мен, което значи, че не е цел обир.

Цветан Иванов е категоричен, че прощава на нападелите си. Той споделя, че няма как да накараш дори един човек, който е сгрешил, да се поправи с насилие.

Свещенодякон Цветан Иванов: Надявам се понеже стана близо до обществени сгради да има записи на камерите и в записите да се види. Аз също се интересувам кои са тези хора,поне да ги питам защо и да им кажа лично, че им прощавам.

Свещенодяконът е настанен в Неврохирургичното отделение с 12 шева на главата, счупен пръст на ръката и комоцио. Полицията разследва случая за установяване на извършителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимиров: Кризата в Товарни превози в Европа пречи на приватизацията у нас
Владимиров: Кризата в "Товарни превози" в Европа пречи на приватизацията у нас
Село Секулово може да остане без обществен транспорт
Село Секулово може да остане без обществен транспорт