НОВИНИ

Пребитият професор остава в критично състояние, няма да вижда с едното око

Критично остава състоянието на проф. Стефан Станчев, който вчера сутринта беше пребит от трима маскирани в столицата. Колегите му в Университетската болница "Св. Анна" продължават да се борят за живота му.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
07:22, 06.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Насилието над лекари в болница "Света Анна" не е прецедент. Най-горчив опит имат медиците от Спешното отделение. На персонала често се налага да търпи ругатните и обидите, както на пациентите, така и на техните близки. Преди година лекуващия лекар на нападнатия вчера професор - д-р Николаков също пострада.

д-р Димитър Николаков, зам.-началник на Клиниката по реанимация в болница "Света Анна": Насилието е всеобщ проблем за цялото общество. И за това трябва да се говори.

Обяснение за зверството за сега, поне официално - няма. Според близки до разследването, професорът е бил пребит от професионалисти. Проф. Станчев е част от лекарски експертни комисии към съда. Един от възможните мотиви за случилото се е именно експертиза на професора по важно дело, която не се понравила на една от страните.

Доктор Пламен Калъпов познава професора от 25 години - определя го като човек, който не създава конфликти.

д-р Пламен Калъпов, Клиника по ортопедия и травматология в болница "Света Анна": Най-вероятно е свързано нещо с работата, ако не е нещо странично. Вероятно е свързано с някакво отмъщение.

Днес на пребития лекар ще бъдат направени допълнителни изследвания на мозъка и белите дробове, както и опити за извеждането му от медикаментозна кома. Все още не е контактен.

д-р Димитър Николаков: Той вече е без едно око, вероятността да се възстанови е малка.

Познавате Мария, като оцелялата при зловещия инцидент с асансьора-убиец от квартал "Гео Милев". Животът ѝ бе поставен на карата - и върнат именно от проф. Стефан Станчев.

Мария Ваклинова, пациент на проф. Стефан Станчев: Силно се надявам, че той ще успее да преодолее травмата си и дай Боже да бъде полезен на още пациенти.

Утре в болница "Св. Анна" денят на здравния работник няма да се празнува. Дали този път ще има наказан за посегателство над лекар?!

Вижте и прякото включване на Благой Цицелков в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-високото отличие за животни отиде при немската овчарка Лука
Най-високото отличие за животни отиде при немската овчарка Лука
Екзотични пеперуди в природонаучния музей
Екзотични пеперуди в природонаучния музей