НОВИНИ

Преди финала Франция - Хърватия: Засилени мерки в очакване на празненства

Владимир Путин ще участва в церемонията по награждаването на световния шампион по футбол утре в Москва. На трибуните на финала между Франция и Хърватия ще бъдат десетима държавни глави, сред тях президентите на двете страни на финала - Еманюел Макрон и Колинда Грабар - Китарович.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:45, 14.07.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

1 милион зрители се очакват във фензоните в цяла Франция, за сигурността се грижат 110 000 жандармеристи и полицаи, 44 000 пожарникари както и елитни части.

Жерар Колон, вътрешен министър на Франция: Не можем да мобилизираме повече, отколкото мобилизирахме за този уикенд.

Мерките са в очакване на празник в неделя, за какъвто се готвят и в Хърватия. Продажбите на фланелки и дрехи с цветовете на националния флаг вървят с пълна сила.

Игор Партолович, футболен фен: Никой в Хърватия не може да опише какво става, това е прекрасно. Кой знае дали в бъдеще ще преживеем нещо такова.
Андрей Пленкович, премиер на Хърватия: Отборът заслужава да постигне това, което за нашата 4-милионна нация ще бъде великолепен успех.

В зоопарк в Нижни Новгород футболен оракул предсказа победа за Хърватия. Управата твърди, че в прогнозите си досега тапирът Клеопатра има 75 процента успеваемост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран временно спира доставките на ток за Ирак
Иран временно спира доставките на ток за Ирак
Наши лекари направиха сложна операция за отстраняване на тумор на бременна жена
Наши лекари направиха сложна операция за отстраняване на тумор на бременна жена