НОВИНИ

Преди парламентарните избори в Унгария

Унгарският премиер Виктор Орбан определи парламентарните избори утре като "съдбоносни". На предизборен митинг той призова привържениците да гласуват, за да "отвоюват страната си".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:06, 07.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Защитник на нацията и на националните интереси - и в последната си предизборна реч Виктор Орбан обяви главната си цел - да пази националния суверенитет. Той предупреди, че ако опозицията спечели, над 10 000 мигранти ще бъдат преселени в Унгария от други европейски страни.

Виктор Орбан, премиер на Унгария: Голямата опасност е, че милиони ни заплашват от юг и европейските лидери не искат да защитят границите ни, а да пуснат мигрантите. Това е истината.

При бежанската вълна през 2015-та, Орбан беше първият лидер, който нареди да бъде изградена ограда от бодлива тел по границата, за да спре мигрантите. Той остро възрази и на политиката на германския канцлер Ангела Меркел към бежанците. Унгария отхвърли и и задължителната квота на Евросъюза за приемане на кандидати за убежище.

Виктор Орбан, премиер на Унгария: Докато сме обединени, ние ще побеждаваме.

Привържениците на Орбан го подкрепят, заради икномическата стабилност, която е осигурил в страната и заради сигурността, която според тях той е постигнал с мигрантската си политика.

Във Виктор Орбан, обаче, противниците му виждат лидер, който разделя нацията и отдалечава страната от Европа. Социологическите анкети сочат, че съюзът между Фидес и Християндемократическата народна партия ще спечели изборите утре. А това ще осигури трети пореден мандат на Орбан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият бразилски президент Лула да Силва не се предаде на полицията
Бившият бразилски президент Лула да Силва не се предаде на полицията
В полунощ тръгва нощният градски транспорт на София
В полунощ тръгва нощният градски транспорт на София