НОВИНИ

Преди събора на Бузлужда: БСП утвърди платформата си за местните избори

Националният съвет на БСП утвърди платформата на партията за местните избори, която беше приета от Изпълнителното бюро на партията във вторник. В заседанието в Габрово участваха председателят Корнелия Нинова, областни и общински председатели и кметове. Форумът се проведе преди началото на традиционния събор на връх Бузлуджа.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
20:31, 26.07.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Председателят на БСП посочи няколко акцента от платформата за местните избори ,сред които е реалната децентрализация в общините, ясни критерии за финансиране и изпълнение на комуналните услуги от общинските дружества, а не даване на концесия. Тя допълни, че по разчети на досегашни кметове и общински съветници на БСП това ще доведе до поевтиняване на услугите.

Корнелия Нинова: Платформа за тотална децентрализация в общините Сега държавата прехвърля на общините задължения без да осигуряват финансово, освен това се разпределят средствата в държавата субективно, извън бюджета, по решение на един човек.

Нинова подчерта,че са заложили силен социален пакет за здравеопазване, подпомагане на млади семейства, строителство на общински жилища. Тя заяви, че са взели решение общинските структури сами да преценяват с кого да се коалират на местните избори. По думите ѝ единствената невъзможна коалиция за БСП е с ГЕРБ.

Корнелия Нинова: Т. е. БСП за България в търсене на всякакви партньорства на базата на платформата и политиката, против коалиция с ГЕРБ.!

До момента вече са ясни около 40 от кандидатите за кметове на БСП за местния вот през есента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чумата по свинете обхвана нови ферми в Русенско
Чумата по свинете обхвана нови ферми в Русенско
Започват спешни действия срещу чумата по свинете във Варненско
Започват спешни действия срещу чумата по свинете във Варненско