НОВИНИ

Форум на ЕНП и ПЕС преди срещата на върха на ЕС

Двете големите европейски политически семейства - Европейската народна партия и Партията на европейските социалисти организираха днес в Брюксел срещи на лидерите си преди срещата на върха на европейските лидери. След основните теми и на двата форума бяха отношенията с Русия след покушението в Солсбъри, търговските отношения със САЩ, Брекзит и Западните Балкани.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:12, 22.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Отношенията между Европейския съюз и Турция в контекста на предстоящата среща на върха във Варна са били широко обсъждани на срещата на Европейската народна партия. Според премиера Бойко Борисов всички са били единодушни, че диалог с Турция е необходим. Европейските социалисти са обсъдили социално-икономическото развитие в Европейския съюз, съобщи лидерът им Сергей Станишев. Според тях е важно европейският стълб за социални права да придобие плът и кръв. Те ще настояват за повече конкретика по отношение на социалните права на гражданите и нарастване на заплатите. Важна тема е била и европейската перспектива за Западните Балкани.

Сергей Станишев - председател на Партията на европейските, социалисти: "Както знаете и може би не знаете, на 16 май преди европейската среща на върха за Западните Балкани в София, ще се проведе организирана от партията на европейските социалисти среща с премиерите от ЕС от нашето семейство и премиерите и лидерите на страните от Западните Балкани - Албания, Македония и Черна гора. Това е важно за България."

По инициативи на Партията на Европейските социалисти всички европейски лидери от различните политически семейства днес получиха символични знаци с днешната дата - 22 март в памет на жертвите от терористичните атаки в Брюксел преди две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачище край Баня спря влакове за часове
Свлачище край Баня спря влакове за часове
Снегът затрудни движението на градския транспорт и в София
Снегът затрудни движението на градския транспорт и в София