COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Симеон Найденов: Да се изучава антикорупционната култура

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика провежда изслушване на кандидатите за нов антикорупционен шеф. Претендентите са двама - депутатът от „Воля” Симеон Найденов и настоящият главен прокурор Сотир Цацаров, предложен от ГЕРБ и „Обединени патриоти”.Антикорупционната култура на хората трябва да залегне в програмата на училищата и университетите, заяви Симеон Найденов по време на представянето на концепцията си.

от БГНЕС
09:42, 03.12.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
симеон найденов изучава антикорупционната култура

Найденов обяви, че кадровата обезпеченост към момента не е достатъчна и следва да се увеличи съставът на дирекциите като се подберат нови качествени хора, които да имат нужните познания и желание да работят срещу корупцията.

„Всички тези нови кадри да преминат проверка за почтеност, ще предложа и по-адекватно заплащане за тази важна и отговорна работа”, каза Найденов.

Той говори и за разширения на сградния фонд на КПКОНПИ.

„Ще бъдат преразгледани изискванията за попълване на данъчните декларации за имуществени интереси, тъй като считам, че настоящите са малко усложнени и не всички лица, които към момента попълват декларации трябва да го правят това”, заяви още той.

Кандидатът за председател на КПКОНПИ посочи, че е бил и от двете страни на бариерата – и като обвинител, и като защитник. Според него този опит ще му бъде от полза, за да ръководи безкомпромисно комисията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лъвът Любо се чувства добре, с партньорката му Ева са на специална диета
Лъвът Любо се чувства добре, с партньорката му Ева са на специална диета
Първият сняг заваля в Унгария
Първият сняг заваля в Унгария