НОВИНИ

Предполагаемият сирийски атентатор се е самоубил в килията си в Лайпциг

Сириецът, който беше заподозрян за готвен атентат в Германия, се е самоубил. Самоубийството е било извършено вчера в ареста в Лайпциг. Засега не са известни подробности.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:25, 13.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Не е ясно как 22-годишният Джабер ал Бакр е успял да се самоубие. В ареста в Лайпциг той е бил под постоянно наблюдение.

За Бакр се знае, че е от Сирия, че миналата година е пристигнал в Германия като бежанец и че готвил голям атентат в Берлин. Първоначалният план на Бакр бил да извърши нападение на във влак. После, обаче, променил намерението си - решил да атакува берлинското летище.

От германското разузнаване съобщиха, че още от септември са имали информация, че Ислямска държава подготвя нападение на територията на Германия. Едва миналия четвъртък обаче, те успели да стигнат до предполагаемия атентатор. В дома на Бакр беше открит експлозив. Сириецът обаче успя да се измъкне на полицията и се укриваше два дни.

Предадоха го сирийци, които го разпознали от снимките. Завързали го и го се обадили на полицията. Един от мъжете разказа пред германски медии за случилото се:

- В Сирия е обичайно да подслоняваш някого за една нощ или повече. Обади ми се в събота и дойде тук за нощта. Но в неделя, бяхме на басейн и на връщане видяхме снимките му във Фейсбук. Когато се прибрахме, го завързахме.

Бакр беше арестуван в понеделник и изпратен в ареста в Лайпциг. Смъртта му остава много неизвестни около готвеното нападение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредни обвинения срещу Доналд Тръмп
Поредни обвинения срещу Доналд Тръмп
Теменужка Петкова заминава за Москва във връзка с проекта АЕЦ Белене
Теменужка Петкова заминава за Москва във връзка с проекта АЕЦ "Белене"