НОВИНИ

Предпремиера на новия сериал на БНТ "Островът на сините птици"

БНТ с нов детски сериал за цялото семейство. Излъчването на "Островът на сините птици" започва на 1 юни - деня на детето, в 19 часа по обществената телевизия. А в този момент е премиерата на филма пред публика в кино "Култура".

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:40, 15.05.2019
Чете се за: 00:59 мин.
Още

Атмосферата на премиерата е приповдигната, дори тя да е само пред творческия екип, журналисти и хора на изкуството.

Събитието е знаково и заради друг факт, че такъв приключенски сериал с участието на деца не е правен от десетилетия - от славното минало на българското кино, което помни филми като "Войната на таралежите", "С деца на море" и "Васко да Гама от село Рупча".

Един от актьорите в новия сериал "Островът на сините птици" - Михаил Мутафов е участвал във филма "С деца на море" преди 48 години.

Иначе славното актьорско присъствие е дори семейно - Иван Бърнев, Маргита Гошева и техният син Матей са в главните роли. Матей участва с още 4 други фантастични деца.

Режисьори на лентата са нашумелия тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов, които направиха някои от най-стойностните филми напоследък - "Слава" и "Урок".

Филмът използва за сценарна основа романа „Островът" на писателя и журналист Александър Секулов.

Боряна Пунчева - продуцент: На първи юни стартира сериалът. Събота и неделя от 19:00 часа. Това не е филм за деца, това е филм за цялото семейството. Тъй като вярваме, че родителите са гледали "Синьо лято" и други детски филми, и сега заедно с децата си ще гледат едно прекрасно лято. Децата са на нивото на професионалните актьори в този сериал. Продуцент е "Red Carpet".

В началото на лятото сигурни сме сюжетът ще ви заплени. Той е много актуален - родителите забраняват на децата си да ползват мобилните си телефони и таблети и те се оказват в ситуацията, в която трябва да играят заедно - така се връщат в истинското детство на ожулени колена и приключенията, което сме имали ние например. И скоро въображението им ги забърква в търсене на съкровище на остров, до който може да се стигне само с лодка.

Игри и премеждия с всички перипетии и изненади, които могат да ги съпътстват.


;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фондация Димитър Цонев присъди наградите си за журналистика
Фондация "Димитър Цонев" присъди наградите си за журналистика
Премиерът Борисов: Национална стратегия за детето няма
Премиерът Борисов: Национална стратегия за детето няма