COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Председателят на ОС на Каварна: Няма да се иска такса от журналистите

Общинският съвет на Каварна ще заседава на 24 февруари за скандалната Наредба от правилника на местния парламент, според която журналистите, които искат да заснемат или излъчват на живо заседанията, трябва да плащат такса.

от БНТ
20:22, 16.02.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Правилникът беше гласуван единодушно от общинските съветници на 28 януари.

Предложението, което предизвика бурна обществена реакция, е на общинския съветник Красимир Кръстев. Според него, това е една от мерките за излизане от финансовата криза на Община Каварна.

Решението на Общинския съвет беше върнато от областния управител на Добрич Красимир Кирилов с мотив, че е незаконно.

Днес, въпреки уговореното интервю, вносителят Красимир Кръстев не дойде на срещата, нито вдигна телефона си. Председателят на Общинския съвет заяви, че няма да се иска такса от журналистите, а заседанията даже ще се излъчват онлайн.

Йордан Стоянов, председател на Общински съвет-Каварна: Наистина допуснахме да подценим текста, който беше предложил г-н Кръстев на предходната комисия. Никоя медия няма да плаща такса, за да излъчва работата на Общински съвет-Каварна. Входирал съм докладна записка, с която предлагам на предстоящото заседание на 24-ти този месец решението, в което се съдържа този спорен текст, да отпадне. Изразявам искрените си извинения за допуснатото недоразумение.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ще бъде ли преместен в друга сграда Централният софийски затвор?
Ще бъде ли преместен в друга сграда Централният софийски затвор?
Протестиращи в Силистра настояха тежкотоварният трафик да бъде изведен от града
Протестиращи в Силистра настояха тежкотоварният трафик да бъде изведен от града