НОВИНИ

Панов: При избора за членове на ВСС, парламентът не изневери на практиката си

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира избора на 11-те членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота. Той заяви, че депутатите са възпроизвели добре познатата практика - да излъчват своите представители без дебат за професионалните и етичните качества на кандидатите. Панов не прогнозира как ще работи следващият съвет, но подчерта, че от ключово значение е как са избрани новите членове.

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 21.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира изборът на 11-те членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота. Той заяви, че депутатите са възпроизвели добре познатата практика - да излъчват своите представители без дебат за професионалните и етичните качества на кандидатите. Панов не прогнозира как ще работи следващият съвет, но подчерта, че от ключово значение е как са избрани новите членове.

Лозан Панов - председател на ВКС: Квотният принцип, който очевидно парламентът застъпва в своята практика, без значение как ще го наречем или по друг начин, един такъв квотен принцип, с формална процедура и липса на въпроси и защита на техните концепции, очевидно създава предпоставки най-важните качества да не бъдат акцент при един такъв избор. За съжаление, това се случи и сега, както и в предходната процедура. В този смисъл Народното събрание не изневери на съществуващата практика до този момент.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 600 милиона лева ще бъдат инвестирани в ремонти на учебни заведения
Над 600 милиона лева ще бъдат инвестирани в ремонти на учебни заведения
Нови влакове между Пекин и Шанхай вече превозват пътници с 350 км/ч
Нови влакове между Пекин и Шанхай вече превозват пътници с 350 км/ч