НОВИНИ

Представиха книга, посветена на Марко Семов

Книга, посветена на проф. Марко Семов, беше представена тази вечер във Военния клуб в София. В творбата „Очите на сърцето - сияния по пътя на дивачка“ - авторът Цецка Бончина ни припомня мъдростта на големия учен, писател и журналист. А поводът за издаването й е 80-годишнината от рождението на проф. Марко Семов.

Айше Сали
от Айше Сали
22:34, 21.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Да пишеш за голямата личност проф. Марко Семов е твърде трудно, но в същото време и твърде отговорно. Цецка Бончева го прави 17 години след като той представя първата й книга.

Цецка Бончина, писател: Това, на което акцентирам в моята книга, е неговата проницателна мъдрост. Всичко, което Марко Семов е написал в неговото богато литературно творчество, целия негов дълбок поглед към бъдещето на тази държава. 12 години след неговата кончина, вниквайки в това творчество, аз лично се убеждавам, че той наистина е голям пророк и мъдрец.

Умее да вниква в душата на българина, но българинът също се опитва да вникне в неговата. Защото думите на проф. Марко Семов увличат. Превръща ги в майсторски разкази - и от екрана, и от страниците на книгите, които пише. Онова, с което проф. Семов остава в паметта на хората обаче, е неговото родолюбие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрийският президент ще назначи новите министри утре
Австрийският президент ще назначи новите министри утре
Спектакълът „България - земя благословена“ завладя сцената на НДК
Спектакълът „България - земя благословена“ завладя сцената на НДК