НОВИНИ

Представители на военния комитет на ЕС посетиха авиобаза "Граф Игнатиево"

Представители на военния комитет на Европейския съюз посетиха авиобаза "Граф Игнатиево", където наблюдаваха демонстрации на българските военослужещи. Пред журналисти началникът на отбраната не скри желанието си до края на годината да бъде подписан договор за нов многоцелеви боен самолет.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
19:57, 26.04.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Според ген. Боцев, доставката и постигането на оперативна съвместимост на новите самолети ще отнеме поне две - три години. Затова договорът трябва да е факт до края на 2018 г.

Генерал-лейтенант Андрей Боцев - началник на отбраната на Българската армия: Ние не поставяме срок на правителството, но държим колкото е възможно по-скоро да се сключи.

Договорът за ремонт на МИГ-29 ще се подпише всеки момент, обясни още началникът на отбраната. Поддръжката на самолетите ще се изпълнява поетапно.

Генерал-лейтенант Андрей Боцев - началник на отбраната на Българската армия: За да могат нашите пилоти да натрупат необходимия нальот през годината и да са готови да поддържат и нормално еър полисинга.

Именно със съпровождане на самолет - нарушител от двойка изтребители започна военната демонстрация. В нея се включиха пилоти от всички авиобази в страната, както и представители на Специалните сили. От Военния комитет на Европейския съюз оцениха високо както видяното днес, така и участието на страната ни в мисиите зад граница и ролята ни в общата политика на отбрана и сигурност.

Генерал Михаил Костаракос - председател на Военния комитет на ЕС: Тя е една от държавите от ЕС изложена както на предизвикателствата от Изток, така и на тези от Юг и въз основа на своя опит играе жизненоважна роля. Бих искал да цитирам девиза на Българското председателство, който считам за особено подходящ в настоящия исторически момент, а именно - Съединението прави силата.

Сътрудничеството и интеграцията са заложени в ДНК-то на Европейския съюз, допълни председателят на Военния комитет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР вече има право да одобрява сделки за продажба на над 20% от ЕРП-та
КЕВР вече има право да одобрява сделки за продажба на над 20% от ЕРП-та
Продължават догадките за името на най-новия принц
Продължават догадките за името на най-новия принц