НОВИНИ

Представят културното наследство на Варна с безплатни пешеходни обиколки

Група млади екскурзоводи организират безплатни пешеходни туристически обиколки във Варна. Според тях по този начин туристите научават много за историята на града. Така у тях се разпалва интересът към миналото ни и те са склонни да отделят повече време, за да посетят и други културни забележителности в региона.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
20:35, 12.07.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Безплатните туристически разходки се провеждат за трета година във Варна. Екскурзоводите имат нужната квалификация, но често това не е единствената им професия. Познанията им в различни области правят всеки тур уникален.

Християн Облаков, екскурзовод
“Всяка година маршрутът включва големите знакови обекти за града, които няма как да бъдат различни, но по отношение на по-малките, по-непознатите вече и самия екскурзовод има възможността да разнообразява, така че всяка година е малко по-различно.”

Близо 500 души от 38 националности са се включили в безплатните обиколки през последния месец.

Християн Облаков, екскурзовод
“Имаме повече туристи, имаме по-голямо търсене по отношение на културния туризъм. Имаме хора от целия свят. Това е без преувеличение и в тази връзка те остават много приятно изненадани, защото тук намират невероятни неща.”

Римските терми, корабът „Дръзки", планетариумът и Градската художествената галерия са само част от забележителностите, включени в пешеходния тур.

Християн Облаков, екскурзовод
“Всеки турист има различни търсения, някои се впечатляват изключително много от големите обекти като Катедралния ни храм, други хора остават изключително впечатлени, когато влезем в морската градина, която особено в по-горещото време предоставя прохлада.”

Безплатните обиколки се провеждат всяка седмица във вторник, сряда, петък и събота. Сборният пункт е в 10:30 часа пред туристическия център в града. Продължителността на разходката е два часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Домусчиев: БМФ не е във фалит и се управлява добре
Домусчиев: БМФ не е във фалит и се управлява добре
Огромен айсберг се отцепи от Антарктида
Огромен айсберг се отцепи от Антарктида