НОВИНИ

Предвижда се увеличаване на броя на младшите полицейски инспектори

Непрекъснати набези тормозят жителите на село Могилино. Крадците вземат, каквото намерят – зимнина, покъщнина, пари, често чупят и самите къщи. Не се страхуват, че ще бъдат заловени, защото в селските райони обикновено един полицай отговаря за по 3-4 населени места и не смогва да ги обикаля. С промени в Закона за МВР се предлага реформа, при която 700 младши инспектори да се пренасочат към селата.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
19:05, 11.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

От години хората от русенското село Могилино се оплакват от почти ежедневни кражби. Преди по-малко от 3 месеца при грабеж беше убит и възрастен мъж.

Цветелина Райчева: „Досега беше в необитаеми къщи, сега и в обитаеми вече.”

Хората от Могилино са разбрали, че колкото и да ограждат и барикадират домовете си, не могат да спрат крадците.

Стефан Цанев: „Притеснен съм, притеснен съм. И какво става – значи принуждават хората къде легално, къде нелегално да си набавят оръжие.”

Кметът на Могилино иска да се сложи видеонаблюдение в селото, но нямало пари. Затова разчита на обещаните промени и скоро един полицай вече да обхожда поне 2, а не 3 села.

Петко Антонов – кмет на село Могилино: „Има полица, който патрулираше в 2-те села, и тогава имаше респект, нямаше такива престъпления.”

От МВР предлагат министерството и районните управления да се охраняват от служители на трудови правоотношения. По този начин ще се освободят между 500 и 700 младши инспектори, които ще попълнят недостига на полицаи в страната и така ще се повиши сигурността в малките населени места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ДОСТ депозираха жалба във ВКС заради отказаната регистрация
От ДОСТ депозираха жалба във ВКС заради отказаната регистрация
Франкфурт се надява да стане икономическата столица на Европа
Франкфурт се надява да стане икономическата столица на Европа