НОВИНИ

Владислав Горанов: След 30 април кабинетът ще е ясен

Според Владислав Горанов от ГЕРБ кабинетът ще е ясен след 30-и април. Очаква се 3 или 4 министерства да бъдат оглавени от Обединените патриоти. За постове и конкретни ведомства още не е говорено. Като единствено сигурно име в бъдещия кабинет Горанов посочи това на министър-председателя: Бойко Борисов. Според Обединените патриоти най-важно сега е коалиционното споразумение, което предстои да бъде подписано. А лидерът на ГЕРБ призова колегите си политици да са разумни ,смирени и внимателни заради тревожната ситуация в света.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:14, 19.04.2017
Чете се за: 01:38 мин.
У нас

След 30 април кабинетът ще е ясен - смята Владислав Горанов от преговорния екип на ГЕРБ.Според него от 3 до 4 министерства могат да бъдат оглавени от Обединените патриоти . Горанов уточни , че разговори на тази тема още не е имало и изчисленията му са чисто математически. За постове и конкретни министерства отрекоха да е говорено и от Обединените патриоти. Смятат, че броят на министерствата ще зависи от коалиционното споразумение. В първия ден на новото НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова към разум и консолидиране.

Полагащата се на чисто математически принцип бройка министерства, които ГЕРБ биха предложили на партньорите си, бившият финансов министър изчислява според представителността в парламента. В тази сметка той използва 95-те мандата на ГЕРБ и спечелените 27 депутатски места от Обединените патриоти.

Владислав Горанов-депутат от ПГ на ГЕРБ: "Може да приложите проста аритметика като съотношение на общия брой на депутатите от двете парламентарни групи, разделен на броя на депутатите на всяка от парламентарните групи и това означава нещо между 3 и 4 -това показва простата математика."

Горанов уточни, че разговор за министерства не е воден. За себе си признава, че би приел отново поста финансов министър, ако му бъде предложен. От Патриотичния фронт също потвърдиха ,че не са разпределяли министерски кресла. Валери Симеонов дори се изненада от сметките на Горанов.

Валери Симеонов- съпредседател на ПГ на Обединени патриоти: "Господин Горанов може би него трябва да питате на какво основание, как е правил сметките си."
Валери Симеонов- съпредседател на ПГ на Обединени патриоти: "Като дойде момента ще се разберем, мисля,че ще намерим език .Не сме тръгнали към властта да се борим за брой министерства и мисля, че го видяха всички това."

Валери Симеонов каза, че за тях не е толкова важно колко ще са министерствата, а какво коалиционно споразумение ще подпишат с ГЕРБ.

Красимир Каракачанов-съпредседател на ПГ на Обединени патриоти: "Няма абсолютно никаква уговорка договорка нито някаква бройка, която да е уговаряна, или по която да са водени разговори. Смятам, че ще стане това, което трябва, ако успеем разбира се да защитим онези части в програмата, които сме работили."

Каракачанов както и друг път отказа да коментира дали би станал министър на отбраната, ако му предложат. Като единствено сигурно име в бъдещия кабинет Горанов посочи това на министър - председателя Бойко Борисов. А лидерът на ГЕРБ призова колегите си политици да са разумни, смирени и внимателни заради тревожната ситуация в света.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: "Трябва да бъдем умна нация, да се консолидираме, да направим всеки какъвто компромис трябва, но стабилността в момента за Балканите минава през България. Ние сме много важни за Европа, ние сме външна граница. Можем, ако сме повтарям, истински политици - не само на думи или с претенциите си да направим много добрини за България в тази ситуация."

Борисов призна , че неведнъж ГЕРБ се били лутали и работили на базата проба-грешка, но сега се надява вече да са натрупали опит ,определи колегите си като добри и опозицията като стабилизирана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия
България ще предостави хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия
Британският парламент одобри предложението на Тереза Мей за предсрочни избори
Британският парламент одобри предложението на Тереза Мей за предсрочни избори