НОВИНИ

Премахват тролейбусните жици в Пловдив

След един смъртен случай и дълги съдебни спорове в Пловдив започна премахването на контактната тролейбусна мрежа. Реално тя не се използва от 2010-а година, когато и последния тролейбус беше спрян от движение. Четирите издадени заповеди за демонтиране на тролейбусната мрежа са потвърдени с решение на Административния съд в града под тепетата с мотива, че жиците са опасни и застрашават здравето и живота на хората.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
21:23, 30.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Първоначално ще бъдат премахнати 30 километра контактна тролейбусна мрежа. Демонтирането на жиците започна от надлеза на "Коматевско шосе".

Георги Стаменов – кмет на район „Централен”
"Не бива и час да се бавим, защото тежестта на тези елеманти е изключително голяма. Не дай си Боже някое от тях да се откъсне и да падне върху човек."

През последните години почти ежедневно части от контактна мрежа падат. При най-тежкия случай през 2012-а година млада жена загина.

Поетапно ще се свалят кабели по булевардите „Христо Ботев”, "Цар Борис Трети Обединител" и на кръстовищата на Сточна гара и на Чифте баня. Срокът за премахването на опасните жици е 33 дни.

Иван Арабаджиев
"Това не става за нищо, не може да осъществява нито електропренос, нито контакт. Това са амо едни проводници, които са оставени свободно да висят. Не може да се гарантира безопасността на гражданите."

Свалените тролейбусни жици, ще бъдат предадени на синдика на "Градски транспорт".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тополовград обяви бедствено положение заради пожар до село Българска поляна
Тополовград обяви бедствено положение заради пожар до село Българска поляна
Лекари от Пловдив се борят за живота на сиамски близнаци
Лекари от Пловдив се борят за живота на сиамски близнаци