НОВИНИ

Премахват въздушни кабели в Благоевград

Стотици семейства в Благоевград останаха без кабелна телевизия и интернет заради отрязани проводници, които са поставени между жилищните сгради във въздуха. От Дирекцията за национален строителен контрол заявиха, че висящите кабели не отговарят на изискванията за изграждането на електронни съобщителни мрежи, както и че са в нарушение със Закона за устройство на територия. Изграждането на кабелни мрежи е допустимо само извън границите на населени места до 10 хиляди души.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
19:05, 28.10.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Богомил Грозданов вече две семици е без кабелна телевизия в дома си. Разказа, че най-много му липсват новините и актуалните предавания, които следи.

Богомил Грозданов
"При това динамично време, нали, идват избори, в света стават толкова много промени. Все пак научаваш нещо, а са без кабелна телевизия, пускаме радиото и това е”.

”През целата улица беха отрезани кабелите и немаше предаване и хората се дигнаха така и се стигна до караница.”

”Мисля, че това е много неразумно да отрежеш кабел, без да предупредиш съответния абонат. Ние като потребители сме длъжни да си потърсим правото и от едната и другата страна.”

“Според мене треба лека полека да се преориентират, требва да се премахне тая грозотия."

Доставчици на кабелни и Интернет услуги казаха, че ще компенсират клиентите си за дните, в които не са имали достъп до телевизия и Интернет. От Дирекцията за национален строителен контрол съобщиха, че за Благоевград са издадени 13 заповеди за преместването на въздушните кабели, които са влезли в сила преди 5 години, но досега не са премахнати от собствениците на фирмите и не са включени в подземните мрежи. Потребителите на услугите внесоха жалби в общината в Благоевград, а от там удължиха срока за принудителното премахване до края на месец ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Ваньо Шарков: Имаме 246 милиона лева повече в бюджета на НЗОК за 2017 г.
Ваньо Шарков: Имаме 246 милиона лева повече в бюджета на НЗОК за 2017 г.
Ученици протестираха срещу ромските стипендии
Ученици протестираха срещу ромските стипендии