НОВИНИ

Премиера на адаптацията на култовата видеоигра "Warcraft"

Стотици запалени фенове на фентъзи жанра и видеоигрите заляха снощи улиците на Лос Анджелис, преоблечени като рицари, орки и други приказни създания. Повод за грандиозното събитие бе дългоочакваната премиера на филмовата адаптация по прочутата игра "Уоркрафт", режисирана от Дънкан Джоунс.

Георги Петров
от Георги Петров
08:38, 08.06.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Макар и да не участва във филма, актрисата Джейми Лий Къртис се оказа фокуса на вниманието със своя костюм на шаман от измисленото племе на орките.

Джейми Лий Къртис: "О, не, не смятам, че създавам тенденции сред знаменитостите. Аз съм просто майка на фен на "Warcraft" и за мен бе огромно удоволствие да опозная света на играта."

Актрисата похвали мащаба на действието в игрите и в тяхната филмова адаптация и подчерта разнообразието от персонажи, музика и визия. Нейният колега Доминик Купър, който играе ролята крал Лейн във филма, подкрепи нейното мнение и шеговито заяви, че постоянно се е опитвал да открадне атрактивни предмети от реквизита и декорите по време на снимките. Режисьорът Дънкан Джоунс пък защити лентата от негативните критически отзиви, постъпили дотук.

Дънкан Джоунс, режисьор на "Warcraft": "Смятам, че този тип филми като адаптациите на видеоигри имат фундаментални качества, които феновете обичат, към които мнозина и най-вече критиците не са отворени. Но не само феновете на игрите харесват този филм. Любителите на фентъзи жанра, които са отворени към идеята, без да познават видеоигрите, също го харесаха. Ще видим как нещата ще се променят с времето."

Лентата разказва историята на племе орки, които нахлуват в човешкия свят в търсене на свой нов дом, и предизвикват конфликти както между двете страни, така и в собствените си редици. В лентата участват Поула Патън, Бен Фостър и телевизионната звезда Травис Фимъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Н. Ненчев: България отделя достатъчно средства заради мигрантския поток
Н. Ненчев: България отделя достатъчно средства заради мигрантския поток
Как протестите в Лозен преобърнаха решение на Министерството на енергетиката?
Как протестите в Лозен преобърнаха решение на Министерството на енергетиката?