Първият пълнометражен филм за дългогодишния учител по физика Теодосий Теодосиев с прожекция тази вечер.

Вижте повече в прякото включване на Цанка Николова:

Самият Теодосий Теодосиев описва себе си като Сизиф, който не се отказва въпреки трудностите. Учителят Тео е истински съвременен будител и филмът показва именно това - един човек, който цял живот се опитва да създава училище за мислещи хора.

Николай Василев, режисьор: Преди 2000 години един от учителите на човечеството беше казал, че свещена е личността, а не институцията и само свещената личност може да направи свещена институция. Това искаме да покажем във „Формулата на Тео“ - как една осветена личност, която може да одухотвори институцията на учителството.
Теодосий Теодосиев: Формулата е безкрайно търпение. Безпределно търпение е необходимо, за да може човек да направи онези 20 000 часа по американския стандарт, необходими от него да стане успешен в областта си. Живеем в среда, в която има невъобразимо богатство - това са децата.

Залата се оказа тясна за всички желаещи, които искаха да видят филма. Затова ще има втора прожекция през април.

"Формулата на Тео" - излиза филм за учителя по физика Теодосий Теодосиев

"Формулата на Тео" - излиза филм за учителя по физика Теодосий Теодосиев

Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се преподава търсенето на нравствения...

Теодосий Теодосиев: Светът има нужда от една обединяваща идея, за да оцелее

Теодосий Теодосиев: Светът има нужда от една обединяваща идея, за да оцелее

Популярният преподавател по физика Теодосий Теодосиев беше част от българската делегация при папата за 24 май. По думите му, светът има нужда, сега до...