НОВИНИ

Премиера на "Нострадамус" в Русенската опера

След по-малко от денонощие на сцената на Русенската опера започва премиерният спектакъл на рок-операта "Нострадамус" от Николо Коцев с диригент Найден Тодоров. Очакваното музикално събитие е синтез между рок и симфонична музика, преплетени с мистерии, предсказания и конфликти. Премиерата съвпада с 450-годишнината от смъртта на френския пророк. Русенци ще могат да гледат рок операта на 18-и и 19-и ноември.

bnt avatar logo
от Ива Колева
20:35, 17.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.

Николо Коцев издава рок операта "Нострадамус" преди 15 години на двоен диск и албумът продава над 50 000 копия на няколко континета. Интересът към нея се възражда през 2016-а и Русенската опера създава грандиозен спектакъл, в който участва почти целият ѝ екип, гости от чужбина, както и група "Кикимора", Звезди от "Ахат" и актьорът Ненчо Балабанов в ролята на разказвача.

Николо Коцев – композитор
"Аз съм класически образован музикант, но още като малък започнах да свиря и рок музика. Като че ли беше съвсем естествено в даден момент да напиша подобно произведение."

Рок операта разказва за живота на Нострадамус и за някои от най-ярките му пророчества, които се сбъдват. А интересът към нея е огромен.

Найден Тодоров – диригент и директор на Държавна опера – Русе
"Половината град Русе вече са ми сърдити поради липсата на места в залата."

Затова маестро Тодоров "пророкува" и турне през пролетта на 2017-а, когато "Нострадамус" ще обиколи България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три дни до финала на Детската Евровизия
Три дни до финала на Детската Евровизия
Престъпления срещу малцинствени групи след изборите в САЩ
Престъпления срещу малцинствени групи след изборите в САЩ