НОВИНИ

Премиера на нов документален филм за "Бийтълс" в Лондон

Пол МакКартни и Ринго Стар се събраха отново на червения килим по повод премиерата на най-новия документален филм, посветен на групата им "Бийтълс". Лентата проследява концертите и турнетата на легендарния квартет до финалното им шоу заедно в Сан Франциско през 1966-а година.

Георги Петров
от Георги Петров
08:13, 16.09.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Режисьор на филма е носителят на "Оскар" Рон Хауърд, известен с популярни заглавия като "Аполо 13", "Красив ум" и "Шифърът на Леонардо". Хауърд говори за трудностите при направата на лентата от червения килим в Лондон.

Рон Хауърд, режисьор: "Това започна като забавно и кретивно приключение за мен, след което стана доста плашещо, когато осъзнах колко е важно за феновете по цял свят. Сега просто го помня като удовлетворяващо преживяване и дори чувствам носталгия след 2 години работа по него."

Освен Пол Макартни и Ринго Стар премиерата на лентата събра заедно и редица други прочути имена от света на музиката като Мадона, Ерик Клептън и Лиам Галахър. Събитието посетиха и вдовиците на Джон Ленън и Джордж Харисън, които са помогнали на режисьора при събирането на информация и кадри от 60-те години на миналия век.

Оливия Харисън, вдовица на Джордж Харисън: "Знаете ли, дори през 90-те Джордж каза точно преди да умре, че Бийтълманията явно няма да си отиде. Това беше 35 години, след като се разделиха, тъй че дори той беше изненадан."

Новият филм показва четиримата членове на "Бийтълс" на сцената, зад кулисите, в студиото и с многобройните си фенове. Бокс офис експертите предричат голям комерсиален успех на лентата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволството на майките на деца с увреждания продължава
Недоволството на майките на деца с увреждания продължава
Самолети с ликовете на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън
Самолети с ликовете на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън