НОВИНИ

"Женитба" в театър "София"

Спектакълът "Женитба" излиза на сцената на театър "София", под режисурата на Елена Панайотова. Екипът се готви за премиерата на 12 май, а днес разкриха някои от сценичните си тайни.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:53, 09.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

"Женитба" винаги има с какво да ни изненада - и в живота, и на сцената. Изборът поставя все повече въпроси, а главните герои се чувстват като участници в реалити. Така ли е в новата стара комедия?

Елена Панайтова - режисьор: Понякога е точно като в реалити, в което двама сватовници се надпреварват как да сватосат нещастни, самотни хора, които си плащат, за да могат да си купят стока. Младоженката или булката се оказва просто стока, която всеки един иска да купи. И въпросът е - и нашата тайна - дали ще се влюбят, или не нашите герои.

Съвсем невероятното събитие в две действия, както го описват от екипа - започва през 1833-та. Гогол побутва смешно-тъжните герои да търсят щастието, те обаче си нямат много вяра. Почти два века по-късно пъстрите героите са извадени от старото време - пеят, танцуват, а въпросът за избора и капана на комуникацията отново ги завихря.

Елена Панайтова - режисьор: Излязоха много лични истории. Имаше тропане по масата, наддаване. Все още не знаем дали някой от актьорите ще предложи на своята дама след премиерата. Така че аз също съм много любопитна дали ще промени нещо в живота на екипа ни тази постановка.

Краят на смешно-тъжната приказка остава в тайна. Но продължението е с отворени посоки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
45 години от създаването на Института по тракология към БАН
45 години от създаването на Института по тракология към БАН
Увеличават се фермерските пазари в Пловдив
Увеличават се фермерските пазари в Пловдив