НОВИНИ

Премиерна прожекция на "Снимка с Юки" на "София Филм Фест"

Режисьорският дебют на Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки" с премиерна прожекция на "София Филм Фест". Лентата е първата българска копродукция с Япония и се осъществява с подкрепата на Националния филмов център и БНТ. Премиерата на "Снимка с Юки" е на 15 март, а филмът ще бъде на голям екран от 5 април.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:42, 11.03.2019
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Георги и Юки. Българин и японка, които са семейство имигранти. И най-голямата им мечта - да имат дете. Връщат се в България за ин витро процедура. Двамата претърпяват инцидент, който отнема живота на дете. И вече нищо не е същото за тях.

Димитър Стоянович, сценарист: Един сценарий за игрален филм е голямо предизвикателство. Лично за мен е измислянето на света на тези хора и разбрах колко е смешно това - да планираме бъдещето си, при положение че всеки един момент едно камъче може да преобърне всичките ни планове.

Филмът е по разказ на Мирослав Пенков, а цялата биография на героите е измислена - къде се раждат, как се запознават, как се развива животът им. Специално за София филм фест пристигна и актьорът Димитър Маринов.

Димитър Маринов, актьор: Моята работа в "Зелената книга" е абсолютно различна от работата ми в "Снимка с Юки". Кое за мен беше по-голямо удоволствие - казвам го от дъното на сърцето си, определено "Снимка с Юки".

Трудностите са големи за целия екип - от създаването на сценария, до творческата визия, през финансирането и реализацията.

Лъчезар Аврамов, режисьор: Адски много усилия положихме да направим възможно най-добрия филм, според нашите възможности. Наистина с огромно уважение към всеки бъдещ зрител е направен този филм.
Борислав Чучков, продуцент: Посланието е, че трябва да сме много човечни и това е един филм за човечността. Вярвам в това и въпреки това е много увлекателен и интересен и с криминален момент.
Виктор Чучков, продуцент: И аз мисля, че всеки, който гледа филма ще открие поне няколко неща, които да са неговите теми и да го обогатят по някакъв начин.

Като жест към българското творчество актьорът Димитър Маринов ще организира прожекция в Лос Анджелис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес започнаха Великденските пости
От днес започнаха Великденските пости
Европейският парламент обсъжда Брекзит, Русия и Турция
Европейският парламент обсъжда Брекзит, Русия и Турция