НОВИНИ

Премиерът Борисов е отказал среща с македонския президент

Премиерът Бойко Борисов отказва срещата си с македонския президент Георге Иванов, която е планирана за утре сутрин. Външният министър Екатерина Захариева също отказва планираната среща.

bnt avatar logo
от БНТ
11:27, 14.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От правителствената информационна служба съобщиха:

,,Не искаме намеса във външните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Република Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешно-политическите дебати в Скопие. Ключова за бъдещето развитие на нашата съседна държава е интеграцията в ЕС и НАТО и тя не бива да бъде поставяна под въпрос".

Вчера възникна скандал между македонския президент, премиера Зоран Заев и външния министър Никола Димитров. След срещата им, продължила само 2 минути, македонският президент Георге Иванов в остро обръщение към нацията заяви, че няма да подкрепи споразумението с Гърция за името на Македония и го нарече вредно. Според Иванов, всичко, което е свято за Македония, е погазено, а ЕС и НАТО не могат да бъдат алиби за лошия договор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Видин пострада от пороен дъжд снощи
Видин пострада от пороен дъжд снощи
Македонското правителство ще разгледа днес споразумението за името на страната
Македонското правителство ще разгледа днес споразумението за името на страната