НОВИНИ

Премиерът Борисов откри нова спортна зала и депо за битови отпадъци

Нова спортна зала в Гоце Делчев и депо за битови отпадъци край разложкото село Баня откри премиерът Бойко Борисов.

bnt avatar logo
от Николай Янев
19:22, 02.11.2016
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Спортната зала е е най-голямата в Благоевградска област. Тя разполага с 1300 седящи места и дава възможност за трениране на над 8 вида спорт.Строителството продължи дълги години заради недостиг на средства. Новото спортно съоръжение е на стойност 4 милиона лева осигурени от правителството и от бюджета на общината. Новото депо в село Баня ще обслужва четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда. То е изключително важно за региона ,тъй като развитието на туризма е основен приоритет за местните хора. В него са вложени над 12 милиона лева, осигурени по Оперативна програма "Околна среда".

Бойко Борисов, министър-председател
„Омерзен съм и от едното и от другото първо ,че адвоката досега си е траел близо година да ни създава такива проблеми и сега когато е видял нанагорно по някоя тема, че искат да му взимат правата излиза и почва сега да го говори нито в едната посока е правилно нито в другата просто нека да ни е за урок, че има неща, които са проверими нека да се проверят първо и тогава да се коментират ,а не от всяко нещо да се прави сензация или сега да тръгваме в другата посока да си посипваме главата с пепел пък другите ,нека се държиме по-отговорно".
;

Изграждането на модерното съоръжение за управление на отпадъци е продължило 8 години. В него са вложени над 12 милиона лева, осигурени по Оперативна програма “Околна среда”. Това е първият етап от депото. Изградени са 2 клетки - едната за отпадъци - с капацитет над 50 хиляди тона, а другата - за временно съхранение на земни маси, отвеждащи инсталации, пречиствателна станция, административна сграда.

Красимир Герчев - кмет на Община Разлог
"Идеята е все по-чисто да бъде тук, все повече жители да усещат това, да се грижим за тяхното здраве, а и за гостите, които са тук, по-лицеприятно да бъде.”

Пускането на новото съоръжение в експлоатация ще позволи да бъде затворено старото депо за отпадъци край Разлог.

Красимир Герчев - кмет на Община Разлог
"Ползата е, че ще затворим тази язва, която е само на 2 км оттук и постоянно обгазява и жителите на Разлог, и на Баня, и на съседните села - изключително неприятно място.”

От екоминистерството са обещали, че ще осигурят финансиране за рекултивацията му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова спортна зала отвори врати в Гоце Делчев
Нова спортна зала отвори врати в Гоце Делчев
Жители на квартал Лозенец се оплакват от продължителен ремонт на улица
Жители на квартал "Лозенец" се оплакват от продължителен ремонт на улица