НОВИНИ

Премиерът Борисов откри срещата на местните лидери във формат "16+1"

Задълбочаване на сътрудничеството между Европа и Китай обсъждат местните лидери по време на срещата ,,16+1'' в София. Събитието беше открито от премиера Бойко Борисов.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
11:44, 20.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
По света
Бойко Борисов - министър-председател: Живеем в много тревожен свят, напрежението витаеше в Брюксел и желанието на всички от Европа и Азия беше да се постигнат за в бъдеще по-добри резултати. Местните власти са моторите и най-лесно когато междуправителствените отношения са добри, инвестиционните намерения, терените, подготовката и възможността след това тези инвестиции да се развият, пряко зависи от местната власт.
Цао Дзиенмин - заместник-председател на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители: Създадохме механизми за сътрудничество, като се разшириха областите и се подобриха резултатите. Традиционното приятелство между Китай и страните от Европейския съюз доведоха до срещи на високо ниво. Доверието между нашите две страни се заздрави и в момента имаме най-добрите взаимоотношения през последните години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 15 ноември шофьорите трябва са сложат зимните гуми на колите си
До 15 ноември шофьорите трябва са сложат зимните гуми на колите си
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска