COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисов и Главчев поздравяват българските мюсюлмани по повод Рамазан Байрам

Министър-председателят Бойко Борисов поздравява българските мюсюлмани по повод празника Рамазан Байрам. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Борисов отправя към всички своите пожелания за здраве, благополучие, спокойствие и разбирателство в домовете.

от БТА
10:21, 25.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Борисов и Главчев поздравяват българските мюсюлмани по повод Рамазан Байрам

"В България ценим толерантността между хората и държим на добрите взаимоотношения между представителите на различните вероизповедания, споделяме празниците си и се подкрепяме взаимно в трудните дни. Вярвам, че проявената по такива поводи съпричастност и мъдрост могат да бъдат част от нашето ежедневие", отбелязва премиерът.

По думите му, като отстояваме добрите човешки отношения и уважението в обществото, ще имаме не само повод за гордост, но и повече възможности за всички български граждани да живеят по-добре.


Председателят на Народното събрание Димитър Главчев също поздравява мюсюлманите в България по повод свещения за тях празник Рамазан Байрам. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Поздравявам мюсюлманите в България със свещения празник Рамазан Байрам. От сърце желая здраве, мир и благоденствие! Тези светли за вас дни носят послание за опрощение, милосърдие, толерантност и разбирателство. Това са общочовешките ценности, които сближават хората и на които трябва да се гради съвременният ни свят. Отговорността да бъде той по-добър и справедлив принадлежи на всички нас!", отбелязва Димитър Главчев.

Топ 24
Най-четени
Над 3 200 маршрутни карти са закупени в първите часове от старта на толсистемата
Над 3 200 маршрутни карти са закупени в първите часове от старта на толсистемата
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината