COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Премиерът Борисов се срещна с Майк Помпео и Антонио Гутериш

Премиерът Бойко Борисов се срещна с американския държавен секретар Майкъл Помпео и с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. Подробностите от специалните ни пратеници в Ню Йорк Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
23:10, 28.09.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

С американския държавен секретар и бивш директор на ЦРУ Бойко Борисов се познава отдавна. След няколко срещи в кулоарите на ООН през последнитe дни днес те отново разговаряха за стратегическото партньорство на България и САЩ в рамките на НАТО, както и за поредицата от успешни съвместни военни операции в различни сфери.

Трафикът на хора и борбата срещу нелегалната миграция също бяха акцент в разговора. Бойко Борисов се похвали пред Майкъл Помпео и за днешната успешна акция по залавяне на голяма пратка нелегална дрога. Разказа му, че именно заради успехите си в тази сфера страната ни беше съпредседател на срещата на високо равнище в ООН срещу наркотиците, организирана от президента Доналд Тръмп в началото на седмицата.


;

В централата на ООН премиерът се срещна и с генералния секретар на Организацията Антонио Гутериш. Бойко Борисов подчерта, че България ще продължава да подкрепя всяка една инициатива, свързана с постигането на траен мир в света. Българският премиер подчерта, че в политиката на ООН за защита и утвърждаване на правата на човека България поставя особен акцент в областта на превенцията и противодействието на дискриминацията, расизма, ксенофобията, антисемитизма, престъпленията от омраза и всички други прояви на нетолерантност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ново правителство в Косово до края на седмицата
Ново правителство в Косово до края на седмицата
АРТ щрихи с Галя Крайчовска
АРТ щрихи с Галя Крайчовска