COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Премиерът Борисов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс и премиерът Бойко Борисов са обсъдили сътрудничеството между специалните служби на двете страни и след Брекзит в Министерския съвет. На срещата, на която са присъствали и шефовете на специалните служби, премиерът е обяснил, как България охранява българо-турската граница и пресича каналите за трафик на цигари и чувствителни стоки. Поводът за срещата е успешна съвместна операция в Ирландия срещу фабрика за производство на незаконни цигари.

Александър Марков
от Александър Марков
10:41, 02.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Бойко Борисов - министър-председател: Беше британската посланичка. Нашите служби работят много добре с Великобритания. Стотици милиони паунди операции правим там с тях. Когато отчитахме най-ниските нива на контрабанда в България, най-високите във Великобритания се оказах прав. По 200 млн. паунда само тази фабрика произвежда.

Ема Хопкинс - посланик на Великобритания в България: Обсъдихме сътрудничество между специалните служби на Великобритания и България с премиера Бойко Борисов. През последната една година имахме редица съвместни операции с българските служби срещу трафика на цигари и чувствителни стоки. В следствие на тези операции са спестени няколко милиона паунда за Великобрирания. Надявам се сътрудничеството между нашите служби да продължи и след Брекзит.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Много добро взаимодействие между службите на двете държави... Те присъстваха всяка сряда и обсъждахме какво се случва включително и по опазването на границата освен това какво се случва и каква е събираемостта. Въпроси свързани с престъпността. Тук обаче ние обсъдихме с тях взаимодействието между английските и българските служби.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Готвят проект за основен ремонт на емблематичния Дъгов мост в Русе
Готвят проект за основен ремонт на емблематичния Дъгов мост в Русе