НОВИНИ

Премиерът Борисов се срещна с Виктор Орбан

Премиерът в оставка Бойко Борисов получи "Голям кръст за граждански заслуги" от унгарския премиер Виктор Орбан.

Александър Марков
от Александър Марков
17:47, 30.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Орденът е за изключителните заслуги на кабинета и България в опазване южните граници на Европа, заяви Орбан и добави, че съдбата на Европа в момента се решава на южната граница на България. От своя страна, Борисов отговори, че в безпрецедентна бежанска криза, България ще продължи да изпълнява ангажимента си към сигурността на Европа.

Бойко Борисов: "Наградата е за усилията на цялото българско правителство, на всички български граничари, полицаи, военни. Всички, които денонощно бдят за сигурността на Европа."

Борисов заяви, че Европа има все по-остра нужда от лидери като Орбан - с трезва преценка за опасностите, които грозят Стария континент. Според Орбан, приятелството между България и Унгария е още по-ценно сега - когато Европа сякаш е забравила уроците на историята.

Виктор Орбан, министър-председател на Унгария: "За нас, унгарците, е добре да чувстваме, че има един народ на Балканският полуостров, чиито съдба, дух и история са сходни на нашите и който разбира нашето мислене и действия. Особено ценно е сега, когато Европа се държи все едно нищо не е научила през изминалите столетия."

Както и през септември, когато Орбан посети България, и сега двамата премиери се съгласиха, че съдбата на Стария континент се решава на българо-турската граница. За пореден път.

Бойко Борисов: "Мога само да Ви уверя, че в България в мое лице, в лицето на всички, които ни вярват, ще направим всичко необходимо тази политика и тази защита не само на българо-турската, а и на европейската граница, да продължи."

Защитата на Европа минава през защита на националните интереси на народите на България и Унгария, заяви на изпращане Виктор Орбан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава делото срещу бившия кмет на район Централен в Пловдив
Продължава делото срещу бившия кмет на район Централен в Пловдив
ЕК предложи създаването на европейски фонд за отбрана
ЕК предложи създаването на европейски фонд за отбрана