COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Премиерът Борисов се закани да не присъства на бъдещи КСНС без медии

Премиерът Борисов изрази своето голямо съжаление за случилото се с катастрофиралия хеликоптер вчера. Той коментира, че лично е познавал Георги Анастасов и много съжалява. Докато инспектираше третият лъч на метрото в София, Борисов разкритикува поръчката на военни самолети Грипен, както и публикуването на стенограмата за КТБ.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:10, 10.06.2017
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов определи, падналия хеликоптер "Пантер" като един от най-добрите. Освен загубеният човешки живот, инвестицията на България в него е невъзвратима.

Бойко Борисов, министър-председател: Ето вчера, Бог да го прости Анастасов, познавах го лично, прекрасен пилот и пак със своите действия се е борил и е спасил живота на другите двама. Така че с г-н Каракачанов сега ще се видим в МВР, посмъртно ще го повишат в чин "майор". Нека и кажа и това, че в случая сме купили възможно най-добрия хеликоптер на света. най добрият. и понеже застраховките не важат за военната техника, само се застрахова живота им, сме загубили 50 млн. вчера. освен безценният пак повтарям живот на един прекрасен летец.

Премиерът коментира и поръчката на изтребител "Грипен", като я разкритикува и я сравни с поръчката на седми блок за АЕЦ "Козлодуй".

Бойко Борисов, министър-председател: Взима се решение по-късно следващите да вземат решение да купят "Грипен". Ми като не взимате решение, не го взимайте и не ни препоръчвайте. Решението ще го вземем ние.

Борисов каза също така, че критиките за изграждането на оградата по границите са неоснователни.

Бойко Борисов, министър-председател: Ние се договорихме със съседите, това е предпазно съоръжение и го пазим заедно от двете страни. Конфликтът е на политическа тема, съоръжението работи, направихме много пътища там, ако някой е нарушил нещо, съответно двете агенции като си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат необходимите мерки.

Премиерът обеща бързо разследване и арести за корумпираните чиновници, продавали шофьорски изпити. Накрая на обиколката в метрото, Борисов се закани да не присъства на Консултативни съвети за националната сигурност към президента, ако медиите не са там. Повод за изказването му е публикуваната вчера стенограма за КТБ.

Бойко Борисов, министър-председател: КСНС губи своя смисъл, аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай ако се извади монитор както във ВСС долу и вие да присъствате и да го гледате.

Борисов напомни също така, че очаква указ от президента Румен Радев за освобождаване на съветника му Пламен Узунов, който на снимка имитирал Хитлер.

Топ 24
Най-четени
Хора от Благоевград отказват резервации за екскурзии заради коронавируса
Хора от Благоевград отказват резервации за екскурзии заради коронавируса
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината