НОВИНИ

Премиерът Борисов: Свободата на словото не е накърнена

Премиерът Бойко Борисов определи скандала с БНР като саботаж срещу правителството. Според него, свободата на словото в България не е накърнена, а случаят със спряната за профилактика програма на Националното радио трябва да бъде приключен от прокуратурата. Коментара премиерът направи в Пещера, където откри високотехнологичен завод за фармацевтични продукти.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
20:16, 16.09.2019
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

Премиерът Борисов коментира изказването на президента Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, а не от институциите.

Бойко Борисов, премиер на България: Ако е неговият телефон, разбирам, той може би знае. То това беше саботаж на правителството, срещу правителството , срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която лично защитих и съм сигурен, че тя знае, че не само правителството, а и ние като партия нямаме участие.

Според Борисов твърденията, че у нас няма свобода на словото са фалшива новина. По думите му всички политици говорят по медиите. Дори критиките към управлението, които понякога минавали границите на приемливия тон ,също получавали ефир.

Бойко Борисов, премиер на България: Само това ми е смешно и забавно как от всеки телевизор, който пусна, или радио, се сипят - даже и обиди включително към правителството, и в същото време всеки, започващ да говори, казва: "Няма свобода на словото". Каквото искат това да правят. Свобода. Но да се злоупотребява с това, в смисъл , че ..... те правят саботаж срещу правителството, правят саботажи срещу Агенцията за приходите, срещу Агенцията за вписвания. Саботажи - планирани, целенасочени за да строшат системата. Изведнъж - правителството им виновно - за кое?
;

Ръстът на българската икономика е над 3% и то по време на рецесия, заяви Бойко Борисов. Той отново очерта посоката, в която правителството насочва усилията си - инвестиции във високотехнологични производства.

В Пещера премиерът откри нов завод за фармацевтични продукти и фуражни добавки, с осигурени 200 работни места за биотехнолози, инженери и химици. 2/3 от средствата за изграждане на завода са осигурени със заем по европейска инвестиционна инициатива.

Бойко Борисов, премиер на България: Аз само показвам... плана Юнкер - ето , работата на правителството, могат да кажат - община, министри , дали някъде е имало корупция, дали някъде има проблеми...Завод след завод по време на рецесия.

От Пещера за първия учебен ден Бойко Борисов поздрави всички ученици и преподаватели у нас.

Бойко Борисов, премиер на България: Нямаме класна стая в България без wi fi, навсякъде има интернет и може би в това отношение сме на първите места в Европа.

Премиерът подчерта още, че 1 млрд. лв са вложени в ремонти и реконструкция на училища в страната за новата учебна година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън се срещнаха в Люксембург
Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън се срещнаха в Люксембург
Президентът Радев коментира напрежението в БНР и избора на нов главен прокурор
Президентът Радев коментира напрежението в БНР и избора на нов главен прокурор