НОВИНИ

Премиерът Борисов в защита на градски парк в Пловдив

Жители на Пловдив протестират срещу застрояването на градски парк в район "Северен". Те поискаха съдействие от премиера да помогне за запазването на зелената зона. Бойко Борисов ги увери, че няма да позволи мястото да бъде унищожено.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:42, 06.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

18-те декара зелена площ от парка са частна собственост, като фирмата вече е изсякла част от дърветата. Бойко Борисов беше категоричен, че няма да позволи застрояване на зоната.

Бойко Борисов- министър-председател на Република България: Това, което съм разпоредил на кмета, на областния управител, защото аз като кмет в София заварих същите неща. Всеки, който си е мислил, че може да заграби на хората парковете...ще остане зелено.

Кметът на района обясни, че на собственика е отказано строително разрешение, което фирмата обжалва.

Ральо Ралев- кмет на район "Северен"- Пловдив: Така или иначе предстоят съдебни дела, аз съм отказал разрешение за паркинг, камо ли да говорим за някакво застрояване.

Жителите на района заявиха, че ще подкрепят районната администрация в делата срещу фирмата.

Стойчо Андреев, Инициативен комитет на протестиращите: Удоволетоврени сме, че господин Борисов обеща, че няма да има строежи , че това нещо ще си остане парк, но ще следим дали обещанието ще бъде спазено.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Озеленяване, зелена площ, такава каквато е в момента, била е и такава ще бъде.

Хората бяха категорични, че теренът може да бъде отчужден, защото са доказали с документи, че в него собственост има и общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет се разби в Мексико
Самолет се разби в Мексико
В Скопие очакват папа Франциск, който пристига там утре
В Скопие очакват папа Франциск, който пристига там утре