COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Премиерът Борисов в защита на градски парк в Пловдив

Жители на Пловдив протестират срещу застрояването на градски парк в район "Северен". Те поискаха съдействие от премиера да помогне за запазването на зелената зона. Бойко Борисов ги увери, че няма да позволи мястото да бъде унищожено.

от Галена Паскова
20:42, 06.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

18-те декара зелена площ от парка са частна собственост, като фирмата вече е изсякла част от дърветата. Бойко Борисов беше категоричен, че няма да позволи застрояване на зоната.

Бойко Борисов- министър-председател на Република България: Това, което съм разпоредил на кмета, на областния управител, защото аз като кмет в София заварих същите неща. Всеки, който си е мислил, че може да заграби на хората парковете...ще остане зелено.

Кметът на района обясни, че на собственика е отказано строително разрешение, което фирмата обжалва.

Ральо Ралев- кмет на район "Северен"- Пловдив: Така или иначе предстоят съдебни дела, аз съм отказал разрешение за паркинг, камо ли да говорим за някакво застрояване.

Жителите на района заявиха, че ще подкрепят районната администрация в делата срещу фирмата.

Стойчо Андреев, Инициативен комитет на протестиращите: Удоволетоврени сме, че господин Борисов обеща, че няма да има строежи , че това нещо ще си остане парк, но ще следим дали обещанието ще бъде спазено.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Озеленяване, зелена площ, такава каквато е в момента, била е и такава ще бъде.

Хората бяха категорични, че теренът може да бъде отчужден, защото са доказали с документи, че в него собственост има и общината.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Япония забрани препродажбата на антисептици и други дезинфектанти
Япония забрани препродажбата на антисептици и други дезинфектанти
Напрежение между българи и роми в село Кърнаре
Напрежение между българи и роми в село Кърнаре