НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов откри единствения в света Музей на розата

Премиерът Бойко Борисов откри днес в Казанлък единствения в света Музей на розата. Той представя магията на маслодайната роза Дамасцена, инструменти за обработка на розовите градини и съдове за съхранение на розови продукти. В Казанлък се проведе и традиционния празник на розата.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
18:01, 05.06.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Строителството на модерното съоръжение започна през юни м.г. и струва един милион лева, дадени от държавата.

Бойко Борисов - министър-председател: Мисля, че тука не само за туристите, за учениците на Казанлък и за цяла България, да ги доведат тука да видят символа на България - розата и розовото масло.

Борисов се обяви и за запазването на Дом паметник "Бузлуджа". Той бе категоричен, че първо там трябва да се спре разрухата, което ще струва около 2 милиона и половина лева.

Бойко Борисов - министър-председател: Да дадеме на архитектите, на професорите да ни подготвят нещо, което като го направим действително за всички. Аз не искам да дразня никого - точно обратното. Това ще е добре за държавата. Аз съм противник на това непрекъснато да се отрича, непрекъснато с квалификации. Казах, готов съм да говорим и за този паметник.

В Казанлък премиерът коментира и изказването на своя предшественик, че страната навлиза в дългова криза.

Бойко Борисов - министър-председател: Фискалният резерв ни е 11 млрд. 500 хил. лв. Те стоят там, за да гарантират финансовата система. Получих го на 3 млрд. и 700 хиляди - помните. Сега аз не се връщам на това време, а те зорлем искат да си говорим за това нещо. При мене банка да пази Господ не е фалирала. При мене всичко расте.

Кулминацията на Празника на розата 2016 събра в Казанлък хиляди туристи от страната и чужбина. Тържествата се провеждат за 48-ми пореден път от 109 години насам и са посветени на прочутата маслодайна роза, прославила България по целия свят. Най-атрактивно от тържествата беше празничното карнавално шествие по улиците на града. То пресъздаде духа в долината с много веселие, песни и танци...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на българското розе в Казанлък
Фестивал на българското розе в Казанлък
Зуавът - звездата на седмицата в Париж
Зуавът - звездата на седмицата в Париж