НОВИНИ

​Премиерът Бойко Борисов с остри коментари за БСП и президента

Бойко Борисов заяви пред актива на ГЕРБ, че левицата разчита на къса памет и ниско образовани хора. Премиерът отговори и на казаното от президента Румен Радев в предаването "Панорама", че след разкритията за имотите трябва да се обявят и офшорните сметки. Борисов отново посочи подадените оставки на хора от ГЕРБ след "Апартаментгейт" и призова и другите да направят същото.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:00, 20.04.2019
5822
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Борисов отвърна на ударите на левицата и контраатакува, че БСП използва лъжите и манипулациите за основа на предизборната си кампания.

Бойко Борисов - министър-председател: Направихме хубави паркове в София, да има БСП къде да се събира. А днес ги виждам се изтъпанили там, теменужки, цветя, красота. Няма да се сравняваме с чеверме-социалистите, не ги обиждам, цитирам Иво Христов. Хич не ни е страх от тях.

Борисов и днес не подмина подадените оставки заради "Апартаментгейт". И се възмути, че от ляво говорят за корупция.

Бойко Борисов - министър-председател: Те разчитат на къса памет и на ниско образовани хора. Те - тройната коалиция, премиерът тогава, първата дама, изгонената зам.-министърка за корупция или за каквото и да било там, така и не разбра обществото за какво. При мен, въпреки че ми се сърдят някои колеги, излизам и казвам - оставка за това и това. Ние трябва да направим така, че да не подложим държавата на това унижение да се върнат същите хора.

Премиерът отхвърли и твърденията за автокрация.

Бойко Борисов - министър-председател: Ако има автокрация, как ще се съберете в Южния парк, бе. Апартаменти, апартаменти, къща, тераса, сауна, баня, от сутрин до вечер. Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва? Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно, какво ги предизвиква? Това не е ли към диктатура, ако изкараш армията или призоваваш генералитета - имаме на колко места военни преврати.
;

Борисов отговори и на думите на президента за проверки на офшорните сметки.

Бойко Борисов - министър-председател: Който му докопат, фирма, сметка - затвор. Ако знаят, казват - еди кой си има офшорна сметка, да отидат да я проверят.
Цветан Цветанов - председател на Предизборния щаб на ГЕРБ: Нека всички тези, които бяха публично оповестени с апартаменти, да минат всички тези процедури, които минаваме и ние. В това число и президентът на страната.

ГЕРБ отново залагат на строежа на магистрали. Дават и повече пари за образование.

Бойко Борисов - министър-председател: За догодина сме планирали 360 милиона увеличение на учителските заплати.

Премиерът обеща по 20 милиона за нови училищни автобуси и интерактивно образование.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват причините за самолетната катастрофа край пловдивското село Оризари
Разследват причините за самолетната катастрофа край пловдивското село Оризари
​БСП представи официално кандидатите си за евродепутати
​БСП представи официално кандидатите си за евродепутати