НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с Ангела Меркел в Берлин

Премиерът Бойко Борисов е в Берлин, където днес ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел. По време на срещата се очаква се да бъдат засегнати темите за сигурността, охраната на границите, мигрантския натиск и приемането на България в Шенген и еврозоната.

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 07.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Вчера Борисов разговаря с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, който поздрави Борисов за третия му мандат начело на правителството. На срещата двамата се съгласиха, че е от взаимен интерес да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между двете страни.

Борисов подчерта, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области като подготовката на европредседателството, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Преди да отпътува за германската столица Борисов беше на посещение в Париж, където вчера се срещна с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Френският държавен глава обеща на България подкрепа за приемането ни в еврозоната и Шенген, когато страната ни изпълни всички необходими критерии. Еманюел Макрон прие поканата да посети страната ни през август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще се промени след отпадането на роуминга от 15 юни?
Какво ще се промени след отпадането на роуминга от 15 юни?
Ердоган с критики към политиката на САЩ в Сирия
Ердоган с критики към политиката на САЩ в Сирия