НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: ​Сигурността на гражданите е гарантирана

Сигурността на гражданите е гарантирана, коментира в Ямбол премиерът Бойко Борисов по повод нападенията от последните дни. Според Борисов, случващото се напоследък се преекспонира и се спекулира с твърденията, че се връщат "мутренските времена".

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
20:03, 28.07.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Премиерът заяви, че правителството разполага с оперативни данни и за имотната мафия, за случващото се в Борисовата градина, но се изчаква да приключат разследванията.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще видите след няколко дни, когато почнат да излизат разследванията какви опорни точки са спуснати и по тези теми… от една страна по никакъв начин не се съдейства на полицията, но по оперативни данни стигаме до истината и тя е много различна от това, което вие тиражирате. Разпоредил съм на МВР да не бързат, спокойно експертите, криминалистите, експертизите да излязат, тогава ще коментирам. До тогава ще оставим да се упражняват тези опорни точки.

Борисов обясни нападките срещу кабинета с това,че опозицията се дразни от повишаващия се ръст на икономиката, нулевата инфлация,намаляващата безработица и увеличените чуждестранни инвестиции в страната

Той коментира и темата „Суджукгейт". По думите му, той е готов да санкционира и други функционери на ГЕРБ, за които има съмнения за корупция, стига да получи сигнали за това. За разлика от БСП, които не се били разграничили от депутата си купувал гласове.

Бойко Борисов, министър-председател: Имам високо кръвно. Аз суджук не ям. Всеки който ме познава знае. Не е нужно и да го коментирам. Фактът е безспорен. На мига изчезва. От Фидосиева до този, който влезе в нерегламентиран контакт. Какво прави БСП по случая? Трябваше да го изгони веднага, но те са знаели какво купуват. Те играеха вабанк да спечелят изборите и купуваха и го доказаха. Той се обажда да плаши прокурора, аз давам да арестува депутата от ГЕРБ.

Бойко Борисов присъства на откриването на един от най-големите логистични центрове в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелба след скандал заради куче
Стрелба след скандал заради куче
Мъж се вряза с кола в хора в центъра на Хелзинки, един е загинал
Мъж се вряза с кола в хора в центъра на Хелзинки, един е загинал