НОВИНИ

Премиерът: Европа да затвори границите

В отговор на въпрос на лидера на БСП за позицията на страната ни по квотното разпределение на бежанци, премиерът Бойко Борисов каза, че имигрантският приток към Европа трябва да спре незабавно. Премиерът припомни, че винаги е подчертавал като пример за добро решение изграждането на ограда по границата ни по времето на кабинета Орешарски.

bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 13.01.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Дъблинското споразумение за прием на бежанци не работи, а и събитията от последните дни доказват, че тези хора много трудно могат да бъдат интегрирани.

Бойко Борисов, министър- председател: Позицията ни винаги е била категорична, че не само квоти трябва да се направят. Публичната и на самия съвет моя позиция е била незабавно да се затворят границите. Тези, които са влезли в Европа, които ще бъдат, както вие ги наричате - разселвани, други, които ще бъдат интегрирани, за които ще може да се подсигури образование, работа, социални грижи. И тези,които действително бягат от смъртта и от тези, които ги преследват - за тях - да. Другите да бъдат връщани по родните им места.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германските туристи не са мишена на атентата в Истанбул
Германските туристи не са мишена на атентата в Истанбул
Финансов е основният мотив за убийството на Александър Антов
Финансов е основният мотив за убийството на Александър Антов