НОВИНИ

Премиерът инспектира строежа на Околовръстното в София

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се подпомогнат семействата на двамата работници, загинали вчера при строежа на АМ "Хемус". Всички норми на безопасност са били спазени, заяви заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Държавата взима спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:05, 16.02.2020 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Премиерът изненадващо инспектира ремонта на отсечка от Околовръстното шосе на София.

Заедно с него бяха заместник-регионалният министър Николай Нанков и министърът на финансите Владислав Горанов.

По-късно към тях се присъедини и министърът на икономиката Емил Караниколов, който обяви, че днес ще бъде пуснат пътят Перник - Мало Бучино.

Борисов възложи да бъдат поставени стационарни патрули на КАТ, за да се следи движението около рисковите участъци по околовръстното. Каза, че две години са се бавили отчуждителните процедури, но на софиянци било обещано, че пътят ще го има.

Николай Нанков посочи, че габаритът на новото трасе на околовръстния път на столицата ще бъде 36 метра с локалните платна.

Премиерът посети и мястото, където ще бъде изграден мост над река Искър.

Там се извършва премахване на земни маси и се подготвя за насипване с чакъл, за да не се събира вода в района.

Премиерът посочи, че в района на жк. „Младост" ще бъде изградено голямо кръгово кръстовище.

Предвижда се там трафикът по Околовръстния път да минава по мост, а под него да се направи голямо кръгово кръстовище, което да успее да обслужва засиления трафик в района.

Бойко Борисов: Просто ми е кеф през нивите като мина, кал и след няколко месеца - чакъл, и след още няколко месеца - мостове.

След проверката премиерът Борисов написа във фейсбук:

Направих инспекция на строителните дейности на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел "Цариградско шосе“ до пътен възел "Младост". Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Дължината на трасето е 6 км., като до края на 2021 г. трябва да е готово. Извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи. Археологическото наблюдение пък се осъществява от Националния археологически институт и музей на БАН. Разпоредил съм също така да бъдат изпратени патрули на КАТ на обекта, за да бъде повишена сигурността на трафика около строящия се участък.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Силистра протестират срещу преминаването на ТИР-ове през града
Жители на Силистра протестират срещу преминаването на ТИР-ове през града
Изясняват обстоятелствата около обира на бензиностанцията в Стара Загора
Изясняват обстоятелствата около обира на бензиностанцията в Стара Загора