НОВИНИ

Премиерът на Нова Зеландия се върна на работа шест седмици след като роди

Шест седмици след като роди, министър-председателят на Нова Зеландия се зае отново с държавните дела. Въпреки голямата отговорност и заетост, които произтичат от високия пост, Джансида Ардърн възнамерява да бъде и грижовна майка за новородената си дъщеричка. Това тя ще демонстрира още през следващия месец, когато обмисля да вземе участие в Общото събрание на ООН в Ню Йорк заедно с бебето си.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
19:08, 06.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Да ръководиш държава и да бъдеш майка е възможно - Джансида Ардърн го доказва месец и половина след раждането на първородната си дъщеричка. Тя отново е начело на Нова Зеландия и сред министрите от правителството си. В момента Ардърн е единствената жена-премиер, която става майка, докато заема високия пост.

Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зенландия: Всеки ден се грижа за хранене, спане и пелени. Към това се провява голям интерес, към нещо, което е толкова банално, през което преминават всички родители. И въпреки това проявявам разбиране към този интерес, защото не е обичайно. Един ден обаче ще бъде. Може би сега съм една от първите, която прави това, но един ден ще бъде нещо нормално.

Усилията на Джасинда Ардърн нямаше да имат успех, ако до нея плътно не е съпругът й - журналистът Кларк Гейфърд, който сега ползва родителски отпуск, за да поеме основната грижа за бебето.

Преди Ардърн през 1990 г. Беназир Бхуто ражда като премиер на Пакистан. Министри, които са станали майки има повече - например Рашида Дати във Франция или Кристина Шрьодер в Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко две жертви след взрива на летището до Болоня, ранените са над 60
Най-малко две жертви след взрива на летището до Болоня, ранените са над 60
ДРУГИТЕ новини: Музикалният избор на Мураками
ДРУГИТЕ новини: Музикалният избор на Мураками