Втора водоноска изпращат от "Софийска вода" в изпадналия във водна криза град Перник.

Премиерът Бойко Борисов направи извънредна проверка в района на "Стомана"-Перник. Той инспектира работата по обследването на основния водопровод, който минава през територията на предприятието.

Заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посетиха "Стомана"-Перник, за да се срещнат с ВиК екипите, които работят по отстраняването на теча. Това, което Борисов разпореди освен своевременно справяне със ситуацията, е да се доставят два тира с минерална вода за жителите на града, както и още една водоноска, изпратена от София.

Бойко Борисов, министър-председател: В близките градове - командироваш екипи на ВиК да влязат по ремонтите. Бързо да ви кажат какви материали трябват, за да не разкарваме само хората, а да докараме и материали. Значи, ако трябва пречиствателната станция, за да не се губят, пуснете я по "Национална сигурност" поръчка! Цялата държава вижда и знае за какво става въпрос, така че да стане веднага!

Бедствието в Перник продължава. Четирима души са настанени в болница, след като са пили вода, заразена с ешерихия коли, от чешмата.

Експерт, РЗИ-Перник: Пробите на водата са добри с изключението в кв. "Проучване"

Експерт, РЗИ-Перник: Пробите на водата са добри с изключението в кв. "Проучване"

Не водният режим е причината двата блока и детската градина в квартал "Проучване" да останат без вода, а наличие на зараза заради с ешерихия коли водо...

От "ВиК"-Перник заявиха, че до края на деня водопровода в кв. "Проучване" ще бъде сменен и трябва да вземат проби отново от водата.

По време на проверката на Бойко Борисов присъства и областният управител на града, който заяви, че една от причините за кризата в града е остарялата водопреносна мрежа, която не е подменяна от 1954 г.

© БГНЕС