НОВИНИ

Премиерът поиска строго наказание за нападателите на репортера Димитър Върбанов

Телевизионен журналист е в болница след нападение от служители на склад във Велико Търново, които са обект на негово разследване. Репортерът Димитър Върбанов е бил пребит, докато е снимал продължение на разследване, свързано със склад за храни с изтекъл срок на годност. В момента е настанен в Неврохирургията на Великотърновската болница с множество травми по главата и ръцете, но без опасност за живота. Полицията и прокуратурата започнаха разследване по случая.

bnt avatar logo
от БНТ
06:28, 27.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов е поискал спешно да му се докладва за разследването на случая с журналиста Димитър Върбанов и виновните за нападението да бъдат най-строго наказани.

От Ню Йорк, където е на посещение за участие в сесията на Общото събрание на ООН, министър-председателят коментира инцидента.

Бойко Борисов, министър-председател: Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват - арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния.
;

Димитър Върбанов е в адекватно състояния, въпреки че снощи е бил пребит тежко, предаде кореспондентът на БНТ във Велико Търново Зорница Илиева. Здравето му към момента не е сериозно застрашено.

Първото разследване на репортера е започнало юни месец, когато е станало ясно, че се в склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона негодни храни, които пътуват към други складове и магазинната мрежа, в това число и детската кухня за бебета. Сериозни мерки до сега не са взети, макар че Агенцията по храните е потвърдила нарушенията.

Двамата нападатели на репортера са задържани за 24 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава издирването на извършителите, счупили стъклата на столичен трамвай
Продължава издирването на извършителите, счупили стъклата на столичен трамвай
Доналд ​Тръмп е получил изключително писмо от Ким Чен-ун
Доналд ​Тръмп е получил "изключително писмо" от Ким Чен-ун