НОВИНИ

Премиерът разпореди хеликоптер да се включи в гасенето на пожара край Изворище

Нов пожар избухна малко след 12 часа днес, недалеч от село Изворище. Силният североизточен вятър и горещото време са причината да се възпламенят отново сухи треви в района на вчерашният пожар. Пламъците са обхванали нови територии от борови насаждения. Премиерът Борисов разпореди военен вeртолет да се включи в гасенето, защото терена е силно пресечен и пожарните автомобили не могат да достигнат до пламъците.

bnt avatar logo
от БТА
17:45, 05.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Три пожарни автомобила са разположени на три от критичните места, където огънят може да премине към пътя Миролюбово - Слънчев бряг. Силният вятър стана причина отново да лумне пожара в района между село Изворище и квартал Банево. Зад мен се вижда едно от огнищата. Гори отново борова гора.

По първоначални данни около 300 декара са засегнати от фронта на огъня, а пламъците бързо се разпространяват по билото на хълмовете. Селата Изворище и Миролюбово и квартал Банево са на около 3 километра от пожара и няма опасност за хора и животни, казаха от пожарната служба.

Към мястото пътува и гл. комисар Николай Николов, който ще координира действията по локализирането и овладяването на огнената стихия. Вертолет от състава на ВВС се очаква да се включи в гасенето и да подпомогне действията на огнеборците. Заради силното задимяване преди час е блокиран пътя Миролюбово - Изворище, а автомобилите, пътуващи за Слънчев бряг и Варна се пренасочват през Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Горещата вълна Луцифер в Европа продължава да взема жертви
​Горещата вълна Луцифер в Европа продължава да взема жертви
Пловдивчани приемат адската жега нормално
Пловдивчани приемат адската жега нормално