НОВИНИ

Отново ремонтират ремонтирана част на „Дондуков“

Отново ще се ремонтира готов участък от столичния булевард "Дондуков". Заради проблем с отводнителната система започна преремонтирането на велоалеята в отсечката от Министерския съвет до ул. "Раковски", който беше пуснат през септември.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тереза Ставрева
10:49, 24.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Едва два месеца след пускането на първата готова отсечка от бул. "Дондуков" днес ремонтните дейности там отново бяха възобновени. Този път на велоалеята от Министерския съвет до ул. "Раковски". Причина за повторната работа е, че отводнителната система се оказала неефективна.

Красимир Цоклинов, ръководител на проекта за ремонт на бул. "Дондуков": "Просто се наложи да им дадем по-добър комфорт на велосипедистите. Надлъжния наклон в участъка е твърде минимален и при есенния листопад, когато падат листата, задържат водата."

От Столичната община са категорични - ремонтът на бул. "Дондуков" не е приключил. Довършителни дейности фирмата изпълнител има право да извършва по обекта до 30-и ноември. Те обаче са за тяхна сметка.

Красимир Цоклинов, ръководител на проекта за ремонт на бул. "Дондуков": "Разбира се, че това ще оскъпи. Не сме пресмятали с колко точно, но по-добре сега, отколкото в бъдеще да има някакви проблеми."

От фирмата изпълнител определят преремонтирането като "довършителна дейност". Въпреки това обаче у много хора това предизвика недоволство.

Кристина Йорданова: "След като трябва да се хвърлят пари за едно и също нещо, това означава, че Общината не си е свършила работата да наеме фирма, която наистина ще свърши работата както трябва."

Новата велоалея трябва да бъде готова в понеделник, обещават от фирмата изпълнител. Те подчертават още, че от началото на ремонт, работят при изключително трудни условия. Като доказателство за това изпратиха ни снимки, на които се вижда, че неизвестни извършители са изровили част от паветата на кръстовището с ул. "Раковски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Църквата почита Света Великомъченица Екатерина
Църквата почита Света Великомъченица Екатерина
Пестят ли общините от коледна украса заради високи сметки за ток?
Пестят ли общините от коледна украса заради високи сметки за ток?