НОВИНИ

Задържаната група на "Тракия" се занимавала с наркотици, контрабанда и убийства

Престъпната група, задържана на магистрала "Тракия" в събота вечерта, се е занимавала с убийства и контрабанда, обявиха на брифинг МВР и Прокуратурата. Задържани са петима души. Те са отговорни за убийството на таксиметровия шофьор Борислав Петров - Бобъра в "Надежда" през февруари тази година.

Александър Марков
от Александър Марков
17:25, 19.09.2017
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Групата е отговорна за контрабандата на хашиш и огромно количество цигари, уточни главният секретар на МВР Младен Маринов. Двама от престъпната група са задържани за 72 часа и са с повдигнати обвинения.

Разследващите попадат в следите на престъпната група през февруари тази година, когато в столичния квартал "Надежда" е убит таксиметровия шофьор Борислав Петров. В хода на разследването на убийството става ясно, че Петров е бил част от 5-членна престъпна група, която е отговорна за контрабандата на 14 тона хашиш през 2012 г. Така постепенно обръчът около групата се затяга.

Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура: В резултат на работата по това дело и множеството оперативно-издирвателни мероприятия, се стигна до арестуването на няколко човека, за които ние бяхме събрали доказателства, че са съпричастни към извършеното престъпление.

Групата ликвидира Борислав заради опасения, че ще издаде информация на полицията за контрабандния хашиш от 2012-а. Престъпната банда се занимавала и с рекет, а членовете ѝ били безкомпромисни.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Групата наистина е изключително добре организирана. Убийството на Борислав показва,че те нямат спирка, когато има заплаха от изтичане на информация по отношение на членове на групата. Работата беше изключително трудна, тъй като ръководителите бяха предпазливи, спазваха всички правила на конспиративност, начини да се освобождават от проследяване, начини на срещи, но в крайна сметка резултатът е положителен за това, което благодаря на колегите и на прокуратурата за бързите действия.

При ареста на бандата са открити рекордно количество контрабандни цигари за 3,5 милиона лева, наркотици, оръжие и сим карти.

Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура: В резутлат на действията по нашето досъдебно производство беше задържано огромно количество контрабандни цигари - един контейнер на пристанище Варна-Запад. Това е приблизително един ТИР с цигари. Проведени са над 25 обиска на лица, леки автомобили и адреси.

В хода на разследването срещу престъпната група са използвани специални разузнавателни средства, разпитани са и свидетели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Русе ще кандидатства за еврофинансиране за ремонт на булевард ”Липник”
Община Русе ще кандидатства за еврофинансиране за ремонт на булевард ”Липник”
Жителите на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух
Жителите на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух