НОВИНИ

"Мездрагейт" - словесни престрелки между ГЕРБ и БСП

От ГЕРБ обвиниха БСП в партийни и семейни назначения в Община Мездра. Вчера управляващите обвиниха кмета на Мездра Генади Събков в злоупотреби, свързани с недостроена спортна зала и ги нарекоха "Мездрагейт", а днес представиха и така наречения от тях "Мездрагейт 2" - назначения без конкурс в общината. От БСП отговориха, че подкрепят кмета си Събков.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:20, 05.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В продължение на около десет минути от ГЕРБ днес четоха списък с имена на съпрузи, синове, снахи на активисти на БСП или близки до кмета на Мездра, назначени в общината.

Красен Кръстев - депутат от ПГ на ГЕРБ: Списъкът е дълъг. Понеже е дълъг, доста хора ще четем.
Антон Тодоров: "Мездрагейт 2". Няма такава община в България - триумф на зетьо-шуро баджанакизма, червеният октопод, който души община Мездра. Всички червени - уредени, бих казал аз.

От БСП отговориха, че явно ГЕРБ са решили, че трябва да започнат предизборната си кампания за местните избори догодина с компрометиране на кметове на БСП.

Георги Свиленски - депутат от ПГ "БСП за България": Защо се прави обаче всичко това? За да не се покаже, че през изтеклите седмици от ЧЕЗ са заявили искане за повишаване цената на електроенергията, която ще касае всеки един български гражданин.

От БСП коментираха още, че кметът на Мездра Генади Събков е сезирал прокуратурата за нередностите, в които ГЕРБ го обвиняват, свързани с недостроената спортна зала в град Мездра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Танц на огромни парчета лед привлече вниманието в китайско езеро
Танц на огромни парчета лед привлече вниманието в китайско езеро
Визита на вицепремиера по европейските въпроси на Молдова
Визита на вицепремиера по европейските въпроси на Молдова