НОВИНИ

Трима души са убити, след като мъж откри стрелба по полицаи в Лиеж

Двама полицаи и случаен минувач бяха убити, след като мъж откри стрелба в центъра на белгийския град Лиеж. Други двама полицаи са ранени. Нападателят е ликвидиран от силите на реда. Той е излежавал присъда за разпространение на наркотици и вчера е бил пуснат в отпуск.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
12:31, 29.05.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Инцидентът е станал в 10. 30 часа белгийско време. Стрелецът е открил огън по полицаи, убил е двама и е ранил други двама. Той се е опитал да открадне автомобил и е застрелял мъжът, който го управлява.

После нападателят е побягнал към близкото училище, където е взел за заложник жена - чистачка в училището. Силите на реда са пристигнали веднага и са успели да неутрализират нападателя на входа на учебното заведение.

Сформиран е кризисен център към Министерството на вътрешните работи на Белгия. Според полицията нападателят e 36-годишният Бенджамин Херман, който е излежавал присъда за разпространение на наркотици. Вчера е бил пуснат от затвора в отпуска.

Според свидетели на инцидента той е викал “Аллах е велик”, докато е стрелял по полицаите, но тази информация засега не е потвърдена от властите.

Федералната прокуратура на Белгия започна разследване, като не се изключва вероятността да става дума за тероризъм. Нивото на заплаха от тероризъм в Белгия няма да бъде променено.

Кралят на Белгия Филип, премиерът Шарл Мишел и вътрешният министър Ян Ямбон са пристигнали в Лиеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото Хитрино: ​Защитата на двамата машинисти поиска отвод на вещо лице​
Делото "Хитрино": ​Защитата на двамата машинисти поиска отвод на вещо лице​
Цигулка на 300 години беше показана в Казанлък
Цигулка на 300 години беше показана в Казанлък