НОВИНИ

Престрелки между БСП и ГЕРБ заради обвинението на Елена Йончева

С декларация от парламентарната трибуна групата на "БСП за България" отново защити депутата от левицата Елена Йончева по повод повдигнатите срещу нея обвинения за пране на пари от КТБ. Корнелия Нинова подчерта, че никой не е чувал името на Елена Йончева около разследването за КТБ и попита защо сега се повдига това обвинение.

Вера Александрова
от Вера Александрова Милена Кирова
19:02, 25.01.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

БСП ще сезира редица международни институции, сред които "Репортери без граници". Думите на Нинова предизвикаха острата реакция на ГЕРБ. Последваха процедурни схватки и взаимни обвинения.

Корнелия Нинова, председател на "БСП за България": И естествено, стои въпросът защо сега и на нея се случва това. Защото това е политически процес, а не наказателен. Защото това е репресия заради смелостта й да изнася случаите на кражби и корупция в България. Можем заедно не само да осъдим авторитарния режим на Борисов в България, можем заедно да го отхвърлим.
Александър Иванов, депутат от ПГ на ГЕРБ: Към вас се обръщам, господин председател, по начина на водене. Моля да обръщате внимание на изказващи се от тази трибуна да не използват епитети по управлението.
Георги Свиленски, заместник- председател на парламентарната група на "БСП за България": Как може, как може да позволите на депутат от управляващото мнозинство да определя какво може да говори председателят на българската опозиция.
Спас Гърневски, депутат от ПГ на ГЕРБ: Нямате право да давате думата на крадците да викат дръжте крадеца.
Георги Свиленски, заместник- председател на ПГ на "БСП за България: Моля да му наложите наказание, тъй като аз се разпознавам като един хората, който говори преди него.
Емил Христов, заместник- председател на Народното събрание, ГЕРБ: Аз не разпознах никого. А аз съм човекът. Вие ако се разпознавате, но обещавам да изслушам внимателно и да преценя това, което е казал в конетакста на казаното преди негоп от г-н Гърневски.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В памет на жертвите на Холокоста: Депутати се включиха в кампанията Ние помним
В памет на жертвите на Холокоста: Депутати се включиха в кампанията "Ние помним"
Сидеров: Атака има готовност да се яви и самостоятелно на евроизборите
Сидеров: "Атака" има готовност да се яви и самостоятелно на евроизборите