НОВИНИ

Превозвачи от цялата страна излизат на протест на ГКПП "Кулата"

Превозвачи от цялата страна излизат на мирен протест в понеделник на граничен пункт Кулата. Това обявиха от Съюза на българските транспортни работници. Те настояват граничните власти да подобрят максимално бързо организацията на пункта и преминаването на тежкотоварни камиони да стане по-бързо. Сега заради различни проверки на ГКПП "Кулата" превозвачите чакат с часове, за да преминат границата.Антон Чавдаров обобщава какви са конкретните искания на превозвачите

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 26.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Конкретното искане на превозвачите е тези опашки да ги няма, да престанат да чакат толкова дълго, колкото в момента. Опашката продължава и във вътрешността на Гърция и е с дължина около 6-7 километра. Превозвачите искат проверките, които се осъществяват на границата да станат много по-бързи, да се проверяват по-бързо документите и товара, който превозват.

В момента една от причините за забавянето е, че едното трасе е в ремонт. То се асфалтира и камионите са принудени да чакат, за да преминат в единственото работещо трасе в момента. Когато има трафик на автомобили, в него се пропускат приоритетно автомобилите.

Превозвачите се надяват, че на срещата в понеделник, на която ще обсъждат ситуацията с Агенция "Митници" и граничните власти, проблемът ще бъде решен и няма да се стигне до по-крайни действия. Те в момента протестират с надуване на клаксони, но това не им помага.

От съюза на българските транспортни работници заявиха, че имат нагласата да обявят гражданско неподчинение и да се стигне до затваряне на пътя, но настояват за диалог, мирно разрешаване на проблема и ясни срокове и мерки за облекчаване на движението на пропускателния пункт.

Превозвачите твърдят, че губят освен време и пари.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп помирява арабския свят, а в САЩ говорят за импийчмънт
Тръмп помирява арабския свят, а в САЩ говорят за импийчмънт
Парковете в Русе ще имат нови кошчета за отпадъци
Парковете в Русе ще имат нови кошчета за отпадъци